Denna eviga städning

Här i Jönköping där jag bor har jag flera gånger undersökt möjligheten att anlita hjälp med husets städ. Jag tycker verkligen att det är så tråkigt som det bara kan bli att hålla på med städning. Det tar för mycket av min tid och det är precis ett sådant måste som bara måste ske. Dessutom måste det ske vid tillfällen då man egentligen vill vila, som efter jobbet eller på helgen. Detta var den stora anledningen till att jag började fundera på hjälp med städ.

Klara, färdiga, städa!

Men istället för att lägga pengar på städhjälp så försökte jag göra om städningen till att bli mer rolig istället. Jag insåg att det skulle bli en utmaning, men faktum är att jag lyckades ganska bra. Jag tycker fortfarande inte att det är roligt med städ, men det är definitivt inte lika jobbigt och tråkigt som förut.

Den största förändringen jag gjorde var att jag inkluderade hela min familj. Slut var tiden då jag själv städade det mesta av huset. Barnen får priser om de städar sina rum och delar av huset tillräckligt bra och i tid och vi gör allting tillsammans. Vi har små tidtagningar för olika delmoment i städningen där vi försöker slå förra veckans rekord och liknande. Förra veckan lyckades ett av mina barn bädda om sin säng på 4 minuter, men denna vecka slogs rekordet med 10 sekunder. Det blev genast ett uppsving i städ när tävlingsmomentet kom in i leken. Vi brukar också sätta på hög musik som vi dansar runt till och festar till det lite. Vi har också planerat vad vi ska göra efteråt eftersom vi varit så duktiga med städningen. God mat och något kul att hitta på brukar det bli.

Själva städningen är egentligen inte roligare än förut, men omständigheterna är oerhört mycket bättre än tidigare. När jag tidigare fick ropa ”upp med fötterna” till mina barn när jag dammsög kan jag numera istället ropa ”klara, färdiga gå!”. Jag klandrar absolut ingen för att beställa städhjälp dock, det hade varit så skönt men jag känner inte att det riktigt finns i vår budget som det ser ut nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *