Bra persienner i Stockholm!

I Stockholm finns alla möjliga typer av persienner och solskydd att köpa. Det är svårt att veta vilka man ska satsa på, speciellt eftersom de olika alternativen har olika funktioner som passar bra till olika platser och saker. För att hitta rätt sort persienner som passar dig och ditt hem behöver du tänka över alternativen, välja utefter funktion och utseende och sedan gå på de märken som har hög kvalitet, oavsett om du befinner dig i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige. När du väl bestämt dig vad för sorts solskydd du vill ha så kommer flera val att dyka upp. Vilken form vill du ha på dem? Vad för färger passar bäst in i ditt hem? Hur mycket pengar är du reda att spendera på persienner? Vilka är mest prisvärda?

Vilken typ av persienn blir bäst för dig?

Men först och främst behöver du förstå de olika sorterna av solskydd som finns. De vanligaste är rullgardiner. Rullgardiner är enbart neddragna på natten och befinner sig över fönstret i en rulle när de är uppdragna. Rullgardiner ger totalt solskydd vilket gör att de passar absolut bäst i ett sovrum. Många tycker att rullgardiner inte är speciellt vackra, men de fyller sin funktion väl och gör rummet kolsvart. Persienner är ett alternativ som många väljer istället för rullgardiner. Persienner är små plattor som går sidledes längs fönstret och som går att vinkla. Detta gör att man kan variera ljusinsläppet, men tyvärr också att det aldrig blir lika mörkt som med rullgardiner. Dessa används ibland i sovrum men också i alla andra fönster i hemmet. Det tredje alternativet som på senare år har blivit populärt är lameller. Lameller är som persienner fast lodräta och mycket bredare. De är ofta av mjukare plast eller tyg och används ofta i vardagsrum och speciellt vid avlånga fönster. Lameller ger inte totalt solskydd utan släpper igenom ljus som bidrar till en mysig känsla. Används i största mån i vardagsrum och liknande rum. I Stockholm och i många andra städer har Lameller på senare år exploderat i antal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *