När bus och lek går för långt

Den senaste tiden har varit otroligt trivsam med barnen, det har varit en skön ändring från tidigare. Småbarnen är otroligt söta och roliga men det är ofta mycket arbete. Däremot kom den lugna perioden till ett slut när våra barn bestämde sig för att det skulle vara roligt att leka i våran garderob. Det räckte självklart heller inte att de lekte kurragömma eller något liknande. Uppenbarligen krävdes det att permanent pennor, klistermärken och stenar skulle användas i leken. Varför barnen tyckte att stenar var bra att leka med inomhus har vi fortfarande ingen aning om. Allting slutande med förstörda skjutdörrar till garderoben, ett antal klädesplagg i soptunnan och skäll till barnen.

Vad gör vi nu?

Kläderna har inte varit något större problem men det var mer akut att ersätta. De förstörde som tur var inte fler än några skjortor och ett par t-shirts. Att ersätta det var relativt lätt och en shoppingrunda med frun under helgen löste det inför arbetsveckan. Dock har skjutdörrarna varit mycket jobbigare att ersätta. Tacksamt nog är skjutdörrar inte någonting som kräver omedelbar ersättning, det är bara vi som ser dem trots allt. Problemet var att de hade slutat sälja den modellen vi använde tidigare så det blev till att leta nytt. Det tog ett tag men vi ersätter nu de gamla skjutdörrarna med nya från Mirro. Trots att vi blev tvingande till att köpa nya skjutdörrar är vi nöjda med vårt val.

Under åren har det varit mycket bus och lek från våra barn men det här är det värsta de har gjort hittills. Vi kommer självklart inte bestraffa dem – så gör man inte mot sina barn. Men det är viktigt att berätta var gränsen går. Kanske kommer vi skratta om det här när de har växt upp men antagligen inte under den kommande tiden. Våra barn är självklart mycket älskade men  de måste förstå när någonting inte är acceptabelt. Ibland kan det bara bli för mycket helt enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *