En dörrskylt förmedlar en känsla

Dörrskyltar kan användas på många olika sätt. Det kan vara en dörrskylt med företagsnamn, en dörrskylt som berättar vad det är innanför dörren, till exempel toalett eller förråd eller en dörrskylt till en bostad. Vad bör man tänka på om man ska köpa en dörrskylt till sin bostad eller till företaget? Nedan finns några tankar kring just dörrskyltar.

Välj en dörrskylt som passar bostaden

Ska man välja dörrskylt till en bostad väljer man troligtvis en skylt som passar ens egen stil och boende. Bor du till exempel i ett modernt funkishus väljer du troligtvis en stilren och enkel dörrskylt med raka linjer. Bor du istället i en gammal sekelskriftslägenhet i Vasastan kanske du vill välja en dörrskylt i mässing med oval form, mönster i kanten och med snirkliga bokstäver.

 

 

 

 

 

 

Vilken känsla vill du förmedla?

På samma sätt kan man som företag förmedla stil och känsla genom skyltar. Vill man som företag förmedla en känsla av tradition, elegans och att företaget funnits länge kan man förtydliga den känslan med de traditionella dörrskyltarna i mässing med lite snirklig form och typsnitt. Väljer man istället en dörrskylt i plexiglas med raka kanter och ett striktare typsnitt är känslan modernare. När man beställer skyltar till företaget bör man tänka igenom vilken känsla man vill förmedla. Tänk på att dörrskylten kan vara ett av de första intryck som en kund får av företaget.

Olika valmöjligheter

 Det finns många olika material att välja bland. Mässing, plexiglas, plast och aluminium är några av de material som finns. Vill man ha versaler eller gemener på sin skylt? Raka eller sneda bokstäver? Vill man som företag ha med sin logga eller en bild? Vilken form ska dörrskylten ha? Det är en del beslut att ta. Vill man slippa att designa ihop sin egen skylt finns det ett stort antal färdiga mallar att använda sig utav. Tycker man däremot att det är roligt att skapa sin egna, unika dörrskylt är det många företag som tillverkar dörrskyltar helt efter kundens önskemål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *