Garderobsinredning – tips och smarta idéer

Förvaring är något som vi inte kan få för mycket utav. Ett utrymme som många funderar över är förvaringen och inredningen i klädgarderoben.Det är inte helt enkelt att få till den optimala garderobsinredningen så därför finns här några tips och idéer som kanske kan vara till hjälp när du ska planera din klädförvaring.

Mät upp dina garderober och skissa sedan upp hur du vill att din förvaringslösning ska se ut. Vad ska du förvara i garderoben? Behöver du ha hängande förvaring, trådbackar, hyllplan eller krokar?

När du ska välja korgar till din garderobsinredning så finns de i flera olika bredder. Många leverantörer har bredder som är anpassade till standardgarderober med yttermåtten 40, 50 och 60 cm. Tänk på att mäta yttermåttet på din garderob när du ska välja korg.

För att kunna fästa korgen behöver du skenor. Det finns tre vanliga garderobstyper på den svenska marknaden. Det är viktigt att du väljer en skena som passar just din garderob då tjockleken på garderobsväggen varierar och det kan vara olika typer utav hål på insidan.

Fördelar med trådbackar eller meshkorgar är att kläderna förvaras luftigt och håller sig fräschare. Tänk på att spara lite luft mellan korgarna så att det inte blir svårt att dra ut korgarna om de är fyllda upp till kanten. Korgarna finns ofta i olika höjder och det kan vara smart att blanda korgar med olika höjd i samma sektion.

Att använda sig utav klädhängare är ett effektivt sätt att förvara klädesplagg på. Garderobsinredningen känns luftig och man får också en bättre överblick av sina kläder än om de ligger i en korg. Kläder som bör förvara i meshkorg eller trådkorg är underkläder och till exempel stickare tyngre tröjor då dessa är svåra att hänga upp på galge.

Hyllplan i garderobsinredningar bör enligt mig användas med försiktighet. Ett hyllplan fungerar perfekt som en avdelare mellan klädhängare och korgar. Det kan också vara bra att använda hyllplan i en garderobsinredning om du har till exempel fina lådor med assessorer   som du vill förvara i din garderob. För förvaring av kläder och textil rekommenderar jag hellre korgar och klädhängare än hyllplan då de ofta samlar damm och då man ofta går miste om strukturen man får i korgar och på hängare.

För att få till en bra garderobsinredning bör man ägna några minuter till att tänka igenom vad man ska förvara och hur du vill förvara det. Finns möjligheten att skapa en luftig garderobsinredning så ta den chansen. Det ångrar du aldrig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *