Skapa myskänsla för familjen – med värmepellets!

Jag och Jonas har länge diskuterat det här med att investera i en kamin. Men i takt med att barnen har växt upp så har vi behövt lägga pengar på andra nödvändiga saker som exempelvis inredning av barnkammare. Men i takt med att barnen växt upp så har vi behövt lägga pengar på andra mer nödvändiga saker som exempelvis inredning av barnkammare.

Men för två veckor sedan väcktes samtalet till liv igen då grannparet introducerade oss till deras nya kamin i vilken de eldar med värmepellets. Det fick oss att bli övertygade och här under kommer jag skriva om varför en kamin som eldas med värmepellets är både bildligt och bokstavligt är ett glödhett alternativ för oss:

Fullt reglerbart, praktiskt och miljövänligt

 

  • Värmepellets är ju fantastiskt på det sättet att det är skonsamt för miljön. I familjen har vi alltid varit noggranna med källsortering och att ta cykeln vid tillfällen där man kan. Nu har vi ytterligare pluspoäng på karmakontot då värmepellets är 100% förnybar energi.
  • Vintern är oförutsägbar gällande temperaturer. Ena dagen kan det vara -10 grader medan den andra dagen bjuder på något man kan relatera till som vårvärme. Detta gör ju att man antingen har det för varmt, eller för kallt hemma. Med värmepellets kan vi därför justera temperaturen precis som vi vill på ett lätt och smidigt sätt.
  • Städning är så tråkigt. Nu är det förvisso Jonas som får stå för denna delen, men spillet som blir av värmepellets är hur smidigt som helst att städa bort. Allt man behöver göra är att ta ut askbehållaren, tömma den och dammsuga lite snabbt.

 

Nu kommer vi till frågan vart man ska skaffa sin pelletskamin och sina värmepellets. Detta är ju ingenting man köper på en vardaglig bas så jag förstår om ni vill ha hjälp med tips. Vi köpte vår värmepellets på Scandbio. Företaget stod för en bra service och sedan gillade vi deras miljövärderingar. Vintern kommer närmre – ta och fundera över det! // Mamma Helene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *