DAGS ATT LÄMNA IN FÖR BILSKROTNING

Hej alla läsare!

Nu är bloggen tillbaka igen efter en tids paus. Och så mycket vi har att berätta om! Vi har nämligen både skrotat vår gamla fina bil och införskaffat oss en finare (nyare) bil! Allting skedde snabbt, men måste man lämna in bilen för bilskrot – så måste man!

Gamla pärlan blev till bilskrot

Den gamla trotjänaren har rullat på i flera år hemma hos familjen Eklund. Bilen har transporterat oss över 25,000 mil och över både kontinenter och genom massvis av länder. Oftast har den gamla bilen klarat alla resor på ett bra sätt utan massa krångel. Men en del reparationer har det blivit genom åren. Komponenter som har gått sönder och olyckor som har skett.

Reparationer & strul

Genom åren har det blivit ett gäng reparationer som exempelvis gick växellådan sönder och behövde bytas ut. Kofångaren gick sönder totalt när hustrun lyckades köra rakt upp på trottoaren och smällde in i en allmän brevlåda. Sedan har det varit mindre reparationer genom åren som man kan räkna med som bilägare som strålkastare som gått sönder, punkteringar, stenskott i glasrutor och skador efter folk slagit upp bildörrarna. Tur att man kunnat använda sig av återförsäljare av begagnade bildelar som exempelvis Laga, för det är inte alltid lätt att hitta reservdelar till en gammal amerikanare som vår gamla bil.

Nu var det dock dags att lämna in bilen för att bli bilskrot när motorn stannade totalt. Bilen har gjort sitt och det känns skönt att få en nyare, modernare bil i familjen. Speciellt när man har småbarn och behöver med utrymme i bilen för alla möjliga grejer som ska följa med, läs barnvagn.

Känns bra att lämna in för bilskrot

Det känns väldigt bra nu i efterhand att bilen inte blev ståendes någonstans och fördärvar naturen. Dessutom tar bilskrotarna hand om nästan hela bilen och alla dess vätskor vilket gör att bilen på något vis lever vidare genom att bli begagnade bildelar.

Vilken grej!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *